Според официални лица жителите на южния украински град Херсон

...
           Според официални лица жителите на южния украински град Херсон
Коментари Харесай

Украинските власти призоваха жителите на Херсон да се евакуират за зимата

           Според публични лица жителите на южния украински град Херсон ще бъдат евакуирани в други райони на страната с работещо електричество и по-непокътната инфраструктура през зимата - по-специално дамите, децата, възрастните хора и други уязвими хора, съобщи CNN.

Черноморският пристанищен град, който наскоро беше освободен от съветските войски, е без електричество, а управляващите настояват, че инфраструктурата на града е прекомерно развалена, с цел да могат жителите да преживеят зимата.

   Ирина Верешчук, вицепремиер на министъра на реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии, съобщи, че Украйна ще предложи безвъзмездна евакуация на жителите на Херсон в " градовете Кривой Рих, Николаев и Одеса, с допустимо по-нататъшно пренасяне в Кировоградска област, Хмелницка област или западните региони на Украйна "

   Украинските управляващи ще предложат гратис настаняване, храна и здравна помощ на тези, които изоставен, сподели тя.

Припомняме, че Москва упорства, че украинската Херсонска област остава част от Русия , макар оповестеното евакуиране от района на запад от река Днепър.

На фотографията: Жител се качва на евакуационен трен в понеделник, 21 ноември, в Херсон, Украйна. (Крис Макграт/Getty Images)

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР